Svojo diagnozo sem dobila pri 26 letih. Ravno sem zaključevala magisterij in se veselila "odraslega" življenja, s partnerjem sva gradila hišo, prvi otrok je bil na poti ...
Moja zgodba ni dolga, je samo opomnik, da je v vsakem dnevu nekaj lepega.
Z znaki multiple skleroze sem se začel soočati pred 4 leti. Vsak dan me je oblivala neizmerna utrujenost. Odšel sem na pregled k nevrologu, ki mi je potrdil diagnozo.
Prve znake multiple skleroze sem opazila pri 19 letih. Takrat sem delala v računovodstvu. Naenkrat se je pojavila panika, ker nisem v trenutku nič videla na desno oko.
Diagnozo sem dobila pri 23 letih, danes pa sem stara 41 let. Takrat se je zame marsikaj spremenilo, ampak na življenje gledam s polno pozitivne energije in volje do premagovanja ovir.
Danes sem star 49 let, prihajam iz štajerske regije, natančneje iz Maribora. Zame je bilo usodno leto 2010. V tem letu sem dobil diagnozo multiple skleroze.
Pred 18 leti, v času velike noči sem spoznala zahrbtno prijateljico multiplo sklerozo, ki je od takrat naprej del mojega življenja.
Prve znake multiple skleroze sem opazila v letu 2007. Takrat so mi zdravniki govorili, da imam težave z živci. Znaki, ki so me spremljali so bili mravljinčenje in pogosto kolapsiranje.