Tako kot pridejo padci, pridejo tudi vzponi

Prve znake multiple skleroze sem opazila v letu 2007. Takrat so mi zdravniki govorili, da imam težave z živci. Znaki, ki so me spremljali so bili mravljinčenje in pogosto kolapsiranje.

ZGODBA

Po znakih, ki so se začeli pojavljati vedno pogosteje sem bila napotena k nevrologu, ki mi je diagnosticiral multiplo sklerozo. Odkrito priznam, da me je takrat zajela panika.

Kljub diagnozi te zahrbtne bolezni živim polno in aktivno življenje. Energijo mi dajejo razni projekti, otroci in partner. To, da pomagaš drugemu, me zelo osrečuje.

Sprva sem življenje z multiplo sklerozo sprejela zelo težko. Jezila sem se sama na sebe. Morala sem poiskati zdravniške nasvete, kako se soočiti s to boleznijo. Pomembno se mi zdi, da se znamo, ko se znajdemo v težkih situacijah, ‘prizemljiti na realna tla’ in se soočiti z njimi.

Največ mi pomenijo drobni trenutki, kot so kava s prijateljico, pogovori s partnerjem in družino.

Misel, ki me spremlja na vsakem koraku je, da ni predaje in, da je vedno potrebno gledati naprej. Tako kot pridejo vzponi, pridejo tudi padci. Pomembno je, da se ne obremenjujemo z drugimi in se ne oziramo na to, kaj nekdo meni o nas. Moramo znati prisluhniti sebi.